JDolBer – KIRA adatkapcsolat

JDolBer - Kira adatkapcsolat

A KIRA indulásával egyidejűleg sikeresen elindítottuk a JDolBer és a Kincstár által bevezetett KIRA rendszer közötti interfészünket, azaz adatkapcsolatunkat.

Ennek megfelelően a két rendszer közötti sikeres adatátadási teszteken túlmenően már több Partner vonatkozásában történt sikeres adatátadásunk a KIRA rendszer felé.

A KIRA rendszer funkciója továbbra is az illetményszámfejtés, azonban az interfész segítségével számos előnyhöz jutnak azon intézmények, melyek munkaügyi feladataik ellátásához a JDolBer Humánügyviteli rendszert használják.

Ezek főbb jellemzői a következők:

   • Az adatkapcsolaton keresztül a JDolBer rendszerből lehet automatikusan és áttekinthető módon adatot adni a Magyar Államkincstár részére, így továbbra is tudjuk biztosítani azokat a szolgáltatásokat, amit partnereink megszokhattak. Azok, akik eddig még nem használták ki a program által kínált egyéb lehetőségeket, már nagyobb biztonsággal bevezethetik további moduljainkat.
   • Az adatkapcsolaton keresztül valósult meg a személy- és munkaügyi adatok, hiányzás adatok, mozgóbér (változóbér) adatok és a munkaidő beosztás adatok feladása a Kincstár felé. A nem rendszeres kifizetések adatcsoport adatkapcsolaton történő átadására is van lehetőség.
   • A JDolBer - KIRA adatkapcsolat segítségével a programunkat használó partnereinknek a felsorolt adatcsoportok tekintetében nagyrészt már nem kell mindkét rendszerben adatokat rögzíteni, elég a JDolBer rendszerben. Ennek megfelelően jelentős munkavégzést lehet megtakarítani, amit pl. az okiratok pontosabb elvégzésére, az ügyfelek részletesebb tájékoztatására és a papíralapú jelenléti ívek tételes ellenőrzésére lehet fordítani.
   • Az adatkapcsolat áttekinthető, biztonságos, azonban mégis egyszerű módon került kialakításra, melyben pl. tételesen ellenőrizhetőek a KIRA felé átadandó, illetve átadott adatok, melyeket a JDolBer program a meghatározott szabályok és felhasználói döntést követően önmaga gyűjt le.

Célunk, hogy a lehető legtöbb információt nyújtsunk a JDolBer-KIRA interfésszel kapcsolatosan. Ennek megfelelően a KIRA indulását megelőzően tavaly ősztől folyamatosan és az indulást követően is, több hírlevélben tájékoztattuk partnereinket, a KIRA átadás használatához szükséges feladatokról, melyek pontosan meghatározták az adatkapcsolat működési jellemzőit, feltételeit, segítve ezzel az egyszerű és pontos adatátadást.

Ezen felül Partnereink részére elérhetővé tettük a JDolBer – KIRA adatkapcsolat felhasználói kézikönyvét is, melyben igyekeztünk mind a JDolBer, mind a KIRA vonatkozó képernyői segítségével bemutatni az átadás műveleteit.

Jelentős szerepet vállalunk az adatkapcsolat Help-desk feladatainak ellátásában, így ügyfélkapcsolatunk szakmailag felkészülten várja az ezzel kapcsolatos felhasználói kérdéseket.