CSR - Paralimpia

Az Orgware Kft. a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) kevés támogatást kap, pedig paralimpikonjaink eredményesen szerepelnek. Számukra sokkal nagyobb kihívást jelent a sportolás,és a versenyekre való felkészülés. Volt az MPB-nek egy ötlete, egy elképzelése, miszerint különböző rehabilitációs intézetben információs terminálokat lehetne felállítani, amelyek segítséget nyújthatnak a mozgáskorlátozottaknak, hogy könnyedén megtalálják a lakhelyüknek, és fogyatékosságuknak leginkább megfelelő sportolási lehetőségeket.

Ebbe a folyamatba kapcsolódott be az Orgware, 10 db Terminált adományozva a Bizottság részére. A terminál egyszerre szép és vandálbiztos, és ami ebben az esetben a legfontosabb, hogy speciálisan úgy lett kialakítva, hogy kerekesszékkel is könnyen hozzá lehessen férni, valamint a gyengénlátók és vakok számára is hasznos lehessen.

19 inches érintőképernyővel, és braille feliratozással ellátott billentyűzettel rendelkezik, hangrendszerrel és felolvasó szoftverrel. A terminál segítségével az érdeklődők szűrhetnek megyére, sportágra, valamint a fogyatékosságukra, a rendszer ezen paramétereknek megfelelően megmutatja egy térképen a lehetőségeket, ahol a helyszinekre kattintva további információk érhetők el a különböző klubbokról, egyesületekről. Terveink szerint ezt a funkcionalitást továbbiakkal egészítjük ki a közeljövőben, szorosan együttműködve a Paralimpiai Bizottsággal. Bízunk benne, hogy a jövő paralimpikonjai között szép számmal lesznek olyan versenyzők, akik egy ilyen terminál segítségével találták meg sportolói hivatásukat!

Az első információs Terminál a 2013-as Sport Expo-n debütált: 

paralimpia_kioszk_800.jpg

OW-paralimpia.jpg